ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

На військових навчаннях під Псковом "локалізують конфлікт на сході Європи"

У навчаннях беруть участь Росія і ще 5 країн СНД

На військових навчаннях під Псковом "локалізують конфлікт на сході Європи"
Архив
Фото: osradio.ru

Організація договору колективної безпеки (ОДКБ), в яку входять Росія і ще п'ять країн СНД, проводять військові навчання "Взаємодія - 2015" під Псковом. Учасники заходу "локалізують конфлікт на сході Європи".

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на командувача ПДВ Росії генерал-полковника Валерія Шаманова.

У навчаннях Колективних сил оперативного реагування (КСОР) ОДКБ беруть участь понад дві тисячі осіб і 200 одиниць військової техніки. У Псковську область прибули солдати з Вірменії, Таджикистану, Киргизії, Казахстану і Білорусі. "Найменший контингент - десантний взвод - виділяє Таджикистан, найбільший - два батальйони загальною чисельністю близько тисячі десантників - Росія", - уточнив Шаманов.

За його словами, від Казахстану на заходи приїде батальйон радіаційного, хімічного та біологічного захисту. Він "відпрацює в інтересах контингентів КСОР питання ліквідації наслідків техногенної катастрофи", - додав командувач ПДВ Росії.

Учасники локалізують конфлікт у Східноєвропейському регіоні колективної безпеки у два етапи. Передбачається, що спочатку військові проведуть тренування, відпрацюють взаємодію, інформаційну та психологічну безпеку. Потім вони пропрацюють "практичні дії з локалізації збройного конфлікту і знищення незаконних збройних формувань" у регіоні, сказав Шаманов.

Торік такі навчання провели в Казахстані. У "Взаємодії - 2014" брали участь близько трьох тисяч службовців. У травні 2015 року навчання КСОР проводили в Таджикистані; там відпрацьовувалися дії у разі загострення ситуації на кордоні з Афганістаном і нападі умовного противника.

ОДКБ існує з 1992 року: тоді Росія, Таджикистан, Вірменія, Киргизія, Казахстан, Узбекистан підписали договір про створення організації. У 1993 році в організацію увійшли Білорусь, Грузія та Азербайджан. У 1994 році угода набула чинності. Пізніше Грузія, Узбекистан і Азербайджан покинули ОДКБ. Наразі в організації є шість країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram