ГоловнаСвіт

Лукашенко задумався про зміцнення кордону з Україною

Президент Білорусі не бачить загроз із боку України.

Лукашенко задумався про зміцнення кордону з Україною
Фото: EPA/UPG

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що республіка повинна зміцнити власний кордон з Україною.

Таку думку він висловив на зустрічі з виконувачем обов'язків держсекретаря Ради безпеки Станіславом Засем і міністром оборони країни Андрієм Равковим, пише БЕЛТА.

"...Ми не приховуємо, що південні кордони нам треба зміцнювати. І не тому, що ми боїмося українців, що на нас там хтось нападе. Ми побоюємося, щоб у результаті того, що відбувається в Україні, не потягнулися сюди різноманітні елементи, які не потрібні в Білорусі, особливо зброя. Це нас повинно завжди насторожувати. Це наше питання, яке ми повинні вирішувати, за нас ніхто його не вирішить", - зазначив білоруський лідер.

Мінськ традиційно виступає як основний майданчик для переговорів з приводу військового конфлікту на південному сході України. У лютому 2015 року відбулася зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" (Україна, Росія, Франція, Німеччина), за підсумками якої ухвалено Комплекс заходів для виконання мінських угод, яких сторони досягли ще у вересні минулого року. Вони передбачають, зокрема, припинення вогню і обмін полоненими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram