ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У міноборони Росії виявили багатомільйонне розкрадання на контрактах

Розкрадання виявлено під час виконання контрактів, пов'язаних з "матеріальним забезпеченням"

У міноборони Росії виявили багатомільйонне розкрадання на контрактах
Российская армия (архив)

Правоохоронні органи виявили багатомільйонне розкрадання під час виконання контрактів, здійснені військами радіоелектронної боротьби збройних сил Росії.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на власне джерело.

"Справу порушено за ч.4 ст.159 КК РФ (шахрайство в особливо великому розмірі). Слідчі вважають, що з вересня 2011 року по березень 2012 року посадові особи військових частин та інших установ, підпорядкованих Управлінню начальника військ РЕБ ЗС РФ, викрали понад 55 млн рублів ($840 тис.)", - розповів співрозмовник агентства.

За його словами, кошти викрали під час виконання контрактів, пов'язаних з "матеріальним забезпеченням". Обвинуваченим у справі проходить один з екс-працівників міжвидового центру підготовки та бойового застосування військ радіоелектронної боротьби.

У травні 2015-го до п'яти років колонії засудили колишню чиновницю міноборони Євгенію Васильєву. Слідчий комітет інкримінує колишній главі департаменту майнових відносин розкрадання разом зі спільниками понад 3 млрд рублів ($46 млн) під час продажу нерухомості, що належала військовому відомству. Екс-чиновниця наполягала, що угоди були законними. 17 серпня вона подала прохання про умовно-дострокове звільнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram