ГоловнаСвіт

КНДР пригрозила США атакою "небаченою" зброєю

Пхеньян заявив, що має унікальні оборонне і наступальне озброєння

КНДР пригрозила США атакою "небаченою" зброєю
Ким Чен Ын
Фото: EPA/UPG

Північна Корея пригрозила США жорстко відповісти на спільні американо-південнокорейські військові навчання Ulchi Freedom Guardian, які мають початися пізніше в понеділок.

У заяві Державного комітету оборони КНДР йдеться про небачену зброю, за допомогою якої Пхеньян готовий завдати неймовірної сили удару, передає телеканал СNN.

При цьому телеканал зазначає, що в таких погрозах немає нічого нового. Навчання Ulchi Freedom Guardian є щорічними, і реакція на них північнокорейського режиму завжди приблизно однакова: Кім Чен Ин ще у 2012 році закликав своїх військових готуватися до "священної війни" напередодні американо-південнокорейських маневрів. Проте цього разу риторика, схоже, сягнула апогею.

"Армія і народ КНДР вже не ті, що в минулому, коли доводилося з автоматом в руках протистояти ядерній потужності США. Північна Корея - непереможна сила, яка володіє новітніми оборонною і наступальною зброєю, ще не відомою світу", - йдеться у заяві Державного комітету оборони КНДР.

Фактично Пхеньян пригрозив Вашингтону атакою на його території, зазначає CNN.

"Якщо США хочуть зберегти свою територію в безпеці, навчання Ulchi Freedom Guardian слід зупинити", - заявила диктор новин північнокорейського телебачення.

У Пентагоні на погрози КНДР відреагували досить стримано, заявивши, що ознайомилися із заявою північнокорейської сторони, і дали зрозуміти, що вона ніяк не вплине на програму навчань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram