ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У низці російських міст відбудуться паради з нагоди 70-річчя закінчення Другої світової

Росіяни також візьмуть участь у військовому параді, який проведуть у Пекіні

У низці російських міст відбудуться паради з нагоди 70-річчя закінчення Другої світової
Архив
Фото: EPA/UPG

У трьох містах Росії з нагоди 70-річчя закінчення Другої світової проведуть військові паради, а у Владивостоці - військово-морський парад.

Про це повідомив глава адміністрації президента РФ Сергій Іванов, інформує РИА Новости.

"У нас відбудуться військові паради у Читі, Хабаровську, Південно-Сахалінську, у Владивостоці - військово-морський парад. Крім того, буде організована друга експедиція на острів Шумшу, там теж є загиблі і непоховані останки наших воїнів", - сказав Іванов.

За його словами, росіяни також візьмуть участь у військовому параді, який відбудеться в Пекіні. "Китайські військовослужбовці маршували на Красній площі, а тепер наші військовослужбовці промаршують площею Тяньаньмень. Таким чином ми відзначимо цю важливу дату", - резюмував Іванов.

Острів Шумшу був однією з пріоритетних цілей Курильської десантної операції радянських військ. У боях 18-23 серпня 1945 року на острові загинули 416 радянських військовослужбовців, понад 1000 були поранені.

Друга світова війна офіційно закінчилася 2 вересня 1945 року підписанням акту про капітуляцію Японії на борту американського лінкора "Міссурі" у Токійській затоці. Крім представників цієї країни документ завізували США, Великобританія, СРСР, Китай, Франція, Нідерланди, Канада, Австралія і Нова Зеландія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram