ГоловнаСвіт

Сотні жителів Тяньцзиня вимагають від влади компенсацій за вибухи

Число загиблих від вибухів зросла до 114 осіб.

Сотні жителів Тяньцзиня вимагають від влади компенсацій за вибухи
Архив
Фото: sina.com

Сотні китайців, які втратили житло внаслідок потужних вибухів минулого тижня в китайському портовому місті Тяньцзинь, у понеділок вийшли на вулиці з вимогою відшкодування від влади.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За даними агентства, всього через вибухи евакуювали близько 6300 осіб, чимало з них тепер вимагають компенсацій. При цьому вони стверджують, що це питання поки що навіть не порушувала місцева влада. Крім того, недалеко від місця вибуху було кілька новобудов, багато місцевих жителів не погасили кредитів за тепер уже практично повністю зруйноване житло.

Верховна народна прокуратура Китаю почала розслідування вибухів на складі. За словами заступника мера Тяньцзиня, місцеві чиновники впевнені, що винуватців притягнуть до відповідальності, проте він не порушував питання компенсацій постраждалим.

За словами місцевих чиновників, число загиблих у результаті двох вибухів, що сталися минулої середи, зросла до 114 осіб. Понад 700 осіб отримали поранення, і 70 вважаються зниклими безвісти, більшість із них - пожежники, повідомляє агентство "Сіньхуа".

Тим часом на місці вибухів триває зачистка від небезпечних хімічних речовин. Заступник мера Тяньцзиня Хе Шушан (He Shushan) підтвердив, що на складі, що вибухнув, зберігалося 700 тонн ціаніду натрію. За його словами, велика частина смертельно небезпечної речовини зосереджена в місці первісного вибуху, а очищення району від хімікатів завершиться до кінця дня.

Нагадаємо, 12 серпня в Тяньцзині на складі небезпечних речовин прогримів потужний вибух. Слідом за ним уже під час рятувальних робіт та гасіння пожежі пролунали ще кілька вибухів. Вони були такі потужні, що в будинках у радіусі 2 км повибивало вікна. 10 тис. автомобілів  поряд з територією складу  було знищено. Повідомляють, що вибухи було видно навіть із космосу. За даними китайського сейсмологічного центру, потужність першого вибуху була еквівалентна трьом тоннам тротилу, другого - 21 тонні.

Склад належить компанії Ruihai Logistics, яка перевозить токсичні хімікати, зокрема ціанід натрію і толуолдіїзоціанат.

Як повідомляли напередодні, в районі згорілого складу в Тяньцзині стався новий невеликий вибух.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram