ГоловнаСвіт

У Стамбулі обстріляли консульство США

У найбільшому місті Туреччини також пролунав вибух біля поліцейської дільниці.

У Стамбулі обстріляли консульство США
Фото: ntv.com.tr

У найбільшому місті Туреччини Стамбулі невідомі в понеділок, 10 серпня, відкрили вогонь біля будівлі консульства США. У результаті нападу постраждалих немає, імовірним терористам - жінці та чоловікові - спочатку вдалося втекти, однак незабаром жінку затримали, повідомляють телекомпанії CNN-Türk і NTV.

Раніше в ніч проти 10 серпня вибух пролунав біля однієї з поліцейських дільниць у Стамбулі. Спалахнула пожежа, частина триповерхової будівлі завалилася. Про потерпілих надходить суперечлива інформація. Агентство Dogan повідомляє про двох загиблих злочинців, яких убили в перестрілці з поліцією, газета Daily Sabah - про одного вбитого терориста. Поліція, проте, повідомляє тільки про поранених, кількість яких становить 10 осіб (3 поліцейських і 7 цивільних осіб).

Хто відповідальний за ці напади, поки що не зрозуміло. США з 9 серпня використовують базу турецьких ВПС в Інджирліку для завдавання повітряних ударів по бойовиках джихадистського угруповання "Ісламська держава". Тим часом ВПС Туреччини вже неодноразово завдавали бомбових ударів по курдах у північному Ірані, зазначає агентство AFP.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram