ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путін порушив санкції ООН, прийнявши іранського генерала

Путін порушив санкції ООН, прийнявши іранського генерала
Кассема Сулеймани
Фото: postskriptum.me

Вище керівництво Росії влаштувало теплий прийом у країні керівникові одного з елітних підрозділів збройних сил Ірану Кассему Сулеймані, всупереч міжнародній забороні ООН дозволяти в'їзд цій особі в держави-члени організації.

Цю інформацію спочатку надали джерела в США, а потім підтвердив один з можновладних іранських чиновників, повідомляє ZN.ua з посиланням на Reuters.

Цей іранський чиновник також повідомив, що Сулеймані літав до Москви в другій половині липня, де проводив переговори про постачання Ірану ракетних систем С-300 з Росії, а також іншої зброї.

Ба більше, члена так званої "Революційної гвардії Ірану", яка напряму пов'язана з духовним лідером Ірану аятолою Аль-Хаменеї, прийняли на найвищому рівні - президент Росії Володимир Путін і міністр оборони Сергій Шойгу, повідомляють американські джерела.

Спікер Кремля Дмитро Пєсков, очікувано, спростував таку зустріч, адже вона заборонена найвищим міжнародним органом безпеки - РБ ООН. Сулеймані внесли до санкційного списку 2007 року, Росія як постійний член Радбезу підтримала таке рішення.

Ба більше, американська розвідка стверджує, що росіяни влаштували для Сулеймані і певні "розваги", однак не вказують, які, повідомляє Foxnews.

Кассем Сулеймані є лідером підрозділу "Ель-Кудс", який у США та країнах ЄС офіційно названо спонсором тероризму. Західні країни та Ізраїль звинувачують Революційну гвардію та її лідерів у військовій підтримці різних шиїтських угруповань на Близькому Сході.

Reuters зазначає, що Росія й Іран є союзниками в підтримці нинішнього голови Сирії Башара Асада, а також мають безпосередні взаємні військові інтереси, наприклад - в угоді щодо постачання зброї Ірану.

Нагадаємо, "шістка" міжнародних перемовників й Іран досягли у Відні угоди з ядерної проблеми. Після цього санкції щодо Тегерана пом'якшать.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram