ГоловнаСвіт

Хакери з Росії зламали мережу генштабу США

Секретну інформацію викрали.

Хакери з Росії зламали мережу генштабу США
Фото: itar-tass.com

Мережу електронної пошти Об'єднаного комітету начальників штабів (ОКНШ) США зламали хакери, які перебували в Росії, повідомив у четвер, 7 серпня, американський телеканал NBC.

За його відомостями, кібератака відбулася 25 липня і зачепила близько 4000 військовослужбовців, а також цивільних співробітників штабу. Її наслідком стало вимушене відключення всієї поштової системи ОКНШ.

Злом здійснила автоматизована система, що дозволяє отримати дуже швидкий доступ до великого обсягу даних, однак секретної інформації не викрали. Джерела NBC не знають, працювали ці хакери на замовлення влади РФ чи приватно, але не сумніваються в тому, що кібератаку здійснив хтось, пов'язаний з державою.

Міноборони США відмовилося коментувати повідомлення про злом і підтвердило лише, що мережа електронної пошти ОКНШ була відключена через тривалу перевірку на безпечність.

Американські відомства вже давно борються з кібератаками. Після хакерського вторгнення в травні 2014 року зловмисники отримали доступ до особистих даних 21,5 млн осіб. США запідозрили в атаці Китай, проте Пекін заперечував свою причетність до цього інциденту. Наприкінці травня було оголошено про викрадення особистих даних близько 100 тисяч американських платників податків. Як повідомляла телекомпанія CNN, сліди злочинців вели до Росії. У жовтні комп'ютерну систему Білого дому також атакували з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram