ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Адмірал США: Росія мілітаризує Арктику

У США обговорюють створення багатофункціонального криголама на модульній платформі

Адмірал США: Росія мілітаризує Арктику
Адмирал США Пол Зукунфт
Фото: facebook.com/ADMZukunft

Росія мілітаризує Арктику, перетворюючи її на заблоковану зону.

Про це заявив командувач береговою охороною США адмірал Пол Зукунфт, виступаючи в Національному клубі преси, повідомляє ТАСС.

За його словами, він постійно бере участь у тривалих дискусіях, присвячених Арктиці, з начальником штабу ВМС США адміралом Джонатаном Грінертом, а також іншими начальниками штабів. На зустрічах обговорюють створення багатофункціонального криголама на модульній платформі.

Говорячи про майбутнє сучасних американських криголамів, Зукунфт вказав на можливість установлення на них військових модулів для захисту суверенітету США в арктичних областях.

"Саме це ми і обговорюємо. Ви знаєте, якщо брати до уваги зростання потреб, то важкому криголаму доведеться не тільки ламати лід і підтримувати наукові дослідження. Йому доведеться виконувати багато функцій", - пояснив він.

Адмірал підкреслив, що питання створення перспективних криголамів є в його підпорядкуванні. "Я підтримую тісний контакт з відомствами національної безпеки і членами обох палат Конгресу", - сказав він.

Раніше в МЗС РФ заявили, що в "арктичному регіоні немає викликів, які передбачають силові рішення, але Росія готова реагувати на нову ситуацію".

Нагадаємо, 4 серпня Росія повторно подала в ООН заявку на розширення меж континентального шельфу в Арктиці за рахунок приєднання хребта Ломоносова й інших ділянок дна Північного Льодовитого океану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram