ГоловнаСвіт

Суд Тбілісі залишив чинним заочний арешт Саакашвілі

Адвокат заявив, що це рішення буде оскаржено

Суд Тбілісі залишив чинним заочний арешт Саакашвілі
Фото: rian.com.ua

Тбіліський міський суд залишив чинним запобіжний захід у вигляді арешту екс-президенту Грузії, нинішньому голові Одеської ОДА Міхеїлу Саакашвілі.

Про це заявив адвокат Георгій Чівіашвілі, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, такий самий запобіжний захід збережено обвинуваченим у цій справі колишньому меру Тбілісі Гігі Угулаві, колишньому міністру юстиції Грузії Зурабу Адеїшвілі і екс-голові Міноборони Грузії Давиду Кезерашвілі.

Ще одному обвинуваченому у цій справі, колишньому прем'єр-міністру Вано Мерабішвілі запобіжний захід поки що не обрано, проте він перебуває в ув'язненні в іншій справі про перевищення службових повноважень, зазначив юрист.

Разом з тим, Чівіашвілі заявив, що "суд ухвалив рішення, не вислухавши позиції захисту, що є порушенням закону".

Адвокат заявив, що це рішення буде оскаржено.

Нагадаємо, Саакашвілі поїхав з Грузії в листопаді 2013 року і з того часу жодного разу не приїжджав на батьківщину. У Грузії від літа 2014 року він перебуває у розшуку. Колишній президент проходить обвинуваченим у трьох кримінальних справах. Його, зокрема, звинувачують у розтраті державних коштів та перевищенні службових повноважень. Тбіліський міський суд 2 серпня минулого року заочно заарештував Саакашвілі. За версією слідства, Саакашвілі причетний до розгону мітингувальників у Тбілісі 7 листопада 2007 року, розгрому телекомпанії "Імеді" і привоаснення майна покійного олігарха Бадрі Патаркацишвілі.

17 лютого Генпрокуратура Грузії надіслала в Україну вимогу видати Саакашвілі і його соратника, колишнього прокурора Зураба Адеїшвілі. Україна відповіла відмовою.

31 липня Інтерпол визнав переслідування Саакашвілі неприпустимим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram