ГоловнаСвіт

Уряд Індії уклав мирну угоду із сепаратистами зі штату Нагаленд

Індійський прем'єр закликав усі сепаратистські рухи країни скласти зброю.

Уряд Індії уклав мирну угоду із сепаратистами зі штату Нагаленд
Фото: air-tours.ru

Уряд Індії уклав мирний договір із сепаратистами зі східного штату Нагаленд.

Про це повідомляє The Hindu.

Від імені Індійського Союзу свій підпис поставив прем'єр-міністр Нарендра Моді, від імені Національної соціалістичної ради Нагаленду Ісака-Муїваха (НССН (ІМ)) - генеральний секретар організації Тхуїнгаленг Муївах. Церемонія пройшла в Нью-Делі.

"Це історичний момент: повстанці складають зброю і входять у загальне русло політичного життя країни, - оголосив Моді. - Ми вітаємо цей крок, оскільки вважаємо, що цю проблему не можна вирішувати силою. Нехай рішення НССН (ІМ) послужить прикладом для інших повстанських груп" .

Національна соціалістична рада Нагаленду - організація в індійському штаті Нагаленд, створена 1980 року, веде боротьбу за створення незалежної Народної республіки Нахаліїлу, до якої хочуть приєднати частину територій сусідніх індійських штатів і деякі райони М'янми.

Колись єдиний НССН із часом розколовся на чотири групи - рух Ісака-Муїваха (ІМ), реформований НССН (Р), групи Кхола-китів (КК) і Кхапланга (К). Дві з них раніше підписали з індійською владою угоду про припинення вогню до 27 квітня 2016 року, а третя зараз протистоїть індійської армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram