ГоловнаСвіт

Від вибуху міни на південному сході Туреччини загинули два силовики

На газопроводі в Туреччині стався вибух.

Від вибуху міни на південному сході Туреччини загинули два силовики
Сторонники РПК
Фото: EPA/UPG

Два співробітники турецьких сил безпеки загинули в результаті вибуху саморобної міни в провінції Ширнак на південному сході Туреччини.

Про це повідомляє Рейтер з посиланням на турецьке агентство Dogan.

Інцидент стався на тлі дедалі частіших нападів бойовиків забороненої в Туреччині Робітничої партії Курдистану на турецьких військових і повітряних ударів, яких турецька авіація завдає по позиціях РПК на півночі Іраку.

Тим часом на ділянці газопроводу Баку - Тбілісі - Ерзурум, що на сході Туреччини в провінції Карс, стався вибух, повідомляє Anadoly Agency.

Губернатор провінції Гюнай Оздемір (Gunay Ozdemir) заявив, що розпочато розслідування інциденту. Вжито заходів, необхідних для ліквідації наслідків вибуху. Зараз подачу газу трубопроводом припинено.

За інформацією News.az, після вибуху на газопроводі почалася пожежа. Гюнай зазначив, що вогонь не перекинувся на ліс поблизу.

29 липня на сході Туреччини в провінції Ширнак стався вибух на нафтопроводі Кіркук - Джейхан. Місцева влада звинуватила в події бойовиків Робітничої партії Курдистану (РПК), забороненої в країні.

За день до цього невідомі підірвали в Туреччині трубопровід, яким у країну постачають газ з Ірану. Інцидент стався в Східній Анатолії неподалік від міста Агри. Вогонь вдалося локалізувати тільки після того, як повністю перекрили подачу газу. Міністр енергетики і природних ресурсів Туреччини Танер Їлдиз також звинуватив у події представників РПК.

Ситуація в Туреччині загострилася після теракту, скоєного 20 липня в місті Суруч. У результаті вибуху, влаштованого смертником, загинули 32 людини, переважно курди. Представники цієї національності звинуватили керівництво країни в допомозі терористам.

2013 року Анкара і Робітнича партія Курдистану уклали угоду про припинення вогню. Цьому передувало збройне повстання РПК, що тривало з 1984 року. Жертвами конфлікту стали 40 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram