ГоловнаСвіт

Євросоюз зняв санкції з 24 білоруських чиновників

12 осіб, із яких зняли санкції, - судді

Євросоюз зняв санкції з 24 білоруських чиновників
Фото: suyarkov.com

Європейський Союз вирішив зняти санкції з 24 білоруських чиновників.

Про це йдеться в повідомленні "Офіційного журналу ЄС".

"Рада ЄС вважає, що 24 особи повинні бути вилучені зі списку фізичних, юридичних осіб і організацій, що підпадають під обмежувальні заходи", - йдеться в заяві.

Зокрема зі списку санкцій виключили ректора Білоруського державного університету Сергія Абламейка, ректора Міжнародного гуманітарно-економічного інституту Тамару Алпеєву, ректора Білоруського державного університету інформатики і радіоелектроніки Михайла Батуру, голову Державного прикордонного комітету Леоніда Мальцева.

Крім того, санкції зняли з колишнього голови адміністрації президента Геннадія Нєвєжду, директора Мінського державного політехнічного коледжу Геннадія Подгайського, міністра податків і зборів Володимира Полуяна, колишнього помічника президента Білорусі Наталії Петкевич та інших.

Згідно зі списком, 12 осіб, з яких зняли санкції, - судді.

Нагадаємо, Євросоюз, який заявляє про порушення прав людини в Білорусі, 2012 року розширив уведені ще в грудні 2010 року санкції проти країни, зокрема обмежив в'їзд білоруських чиновників на територію ЄС, і поставив умовою поліпшення відносин звільнення всіх політв'язнів. Мінськ стверджує, що політв'язнів у країні немає.

У жовтні 2014 Рада ЄС продовжила дію "обмежувальних заходів" проти Білорусі до 31 жовтня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram