ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російських десантників попросили утриматися від побиття геїв у день ПДВ

Глава Спілки десантників Росії заявив, що у тих, хто святкує, немає мети нашкодити прихильникам ЛГБТ

Російських десантників попросили утриматися від побиття геїв у день ПДВ
Российские десантники (архив)
Фото: EPA/UPG

У Спілці десантників Росії пообіцяли не бити ЛГБТ-активістів у день Повітряно-десантних військ і попросили тих, хто відзначає свято, відмовитися від провокацій.

Про це заявив в ефірі радіостанції "Русская служба новостей" глава виконавчого комітету організації Валерій Юр'єв.

"Ми своїх хлопців не налаштовуємо, щоб вони ходили і били їх (ЛГБТ-активістів - ред.). Намагаємося організовано проводити це свято, намагаємося людей відвернути від довільного хитання, яке потім призводить до того, що починають, по сто грамів випивши, геїв бити у Москві", - зазначив Юр'єв.

Представник Спілки десантників додав, що у тих, хто святкує, немає мети нашкодити прихильникам ЛГБТ. "Якоїсь налаштованості за геїв або проти геїв у нас немає. У нас інших важливіших завдань багато", - додав Юр'єв.

Раніше командувач ПДВ Володимир Шаманов стверджував, що більшість конфліктів 2 серпня провокують "ряджені десантники", які ніколи не служили.

ЛГБТ-активісти планували провести ходу у день ПДВ, зокрема, у Санкт-Петербурзі і Архангельську, проте міська влада не погодила їхні заявки. Тим не менш, лідер петербурзької ЛГБТ-організації "Рівноправність" Юрій Гавриков планує влаштувати 2 серпня одиночний пікет на Палацовій площі.

День ПДВ відзначається 2 серпня в пам'ять про перший десант у 1930 році. Ветерани та десантники, які перебувають на військовій службі, збираються у парках і на площах, де спілкуються, випивають і купаються у фонтанах. Часто святкування закінчується бійками і заворушеннями. У деяких містах 2 серпня відключають фонтани, щоб забезпечити збереження обладнання та убезпечити відпочивальників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram