ГоловнаСвіт

Трамп пообіцяв у разі обрання президентом США налагодити відносини з Путіним

Трамп далі перемагає серед потенційних кандидатів у президенти від Республіканської партії

Потенційний кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп висловив упевненість, що у разі обрання його президентом він порозуміється з президентом РФ Володимиром Путіним, незважаючи на складнощі у відносинах між країнами.

Про це мультимільярдер заявив 30 липня під час візиту до Шотландії, де він відвідав турнір з гольфу British Open, зазначає NBC.

"Думаю, я зможу порозумітися з Володимиром Путіним, так. Просто мені так здається. Він ненавидить Обаму, Обама ненавидить його. У нас (Росії і США - ред.) неймовірно погані відносини", - зазначив Трамп. Він додав, що зростанню напруженості посприяла кандидат на пост президента від Демократичної партії Хілларі Клінтон, яка з 2009-го по 2013 рік обіймала посаду держсекретаря.

30 липня соціологи Quinnipiac опублікували дані опитування, згідно з яким Трамп перемагає серед потенційних кандидатів від Республіканської партії, повідомляє NBC. На підтримку бізнесмена висловилися близько 20% партійного електорату. За ним розташувалися губернатор Вісконсіна Скотт Вокер з 13% голосів і колишній губернатор Флориди, брат 43-го президента США Джеб Буш з 10%.

У рамках виборчої кампанії Трамп не раз опинявся у центрі скандалу. Зокрема, 22 липня мультимільярдер назвав свого суперника з передвиборної гонки, сенатора від Південної Кароліни Ліндсі Грема "ідіотом" і розголосив його особистий номер телефону. Раніше, оголошуючи про намір балотуватися на пост президента США у 2016 році, мільярдер підкреслив, що він буде "найбільшим президентом, коли-небудь створеним Богом". Також він назвав деяких мексиканських іммігрантів злочинцями і насильниками. Після цього від участі у конкурсі краси "Міс Всесвіт", правами на який володіє Трамп, відмовилися Мексика і Панама.

Вибори у США відбудуться 8 листопада 2016 року. У липні Демократична і Республіканська партії проведуть Національний Конвент, на яких визначать партійних кандидатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram