ГоловнаСвіт

Ультраортодоксальний єврей напав на учасників гей-параду в Єрусалимі: 6 поранених

Нападник вийшов з в'язниці, відсидівши термін за аналогічний злочин у 2005 році

Унаслідок нападу ультраортодоксального єврея, озброєного ножем, на учасників щорічного гей-параду в Єрусалимі ввечері 30 липня поранення отримали шість осіб, двоє з них ушпиталені у важкому стані.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За свідченням одного з очевидців, молодий чоловік завдавав удари ножем усім, хто траплявся на його шляху. "Ми почули крики людей, всі побігли в укриття, а на землі лежали скривавлені люди", - розповів він.

Як повідомляє Associated Press, поліція затримала зловмисника.

Попри напад марш продовжився. Учасники акції заявили, що реалізують таким чином свої громадянські права, а їхні противники впевнені, що така хода лише ображає священне місто трьох релігій.

Аналогічний напад було скоєно у 2005 році, коли поранили трьох учасників ходи. При цьому наголошується, що виконавцем нинішньої атаки виявився той самий нападник - ультраортодоксальний юдей Їшай Шліссель, який нещодавно вийшов із в'язниці. Його засудили до 12 років в'язниці, але відсидів він лише 10 років. Термін після апеляції у Верховному суді скоротили. Його звільнили три тижні тому.

Крім Єрусалиму, в Ізраїлі щорічні гей-паради проводять у Тель-Авіві. Ці марші традиційно більш численні, що пов'язують з меншою кількістю ортодоксів серед містян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram