ГоловнаСвіт

Лукашенко доручив знайти в Білорусі нафту і газ

Президент РБ вимагає активнішої роботи з розвідки корисних копалин

Лукашенко доручив знайти в Білорусі нафту і газ
Фото: EPA/UPG

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вимагає від чиновників активнішої роботи з розвідки корисних копалин.

Про це він заявив, приймаючи з доповіддю міністра природних ресурсів і охорони навколишнього середовища Білорусі Андрія Ковхуто, передає БЕЛТА.

Лукашенко підкреслив, що це питання порушувалося й раніше, але попередній склад уряду на чолі з колишнім прем'єр-міністром "не досягли успіху в цьому напрямку". Він також зазначив, що є багато держав з величезними запасами своїх надр, керівники яких пропонують Білорусі свою співпрацю. "Це Венесуела, Зімбабве й інші латиноамериканські й африканські країни", - зазначив він.

Лукашенко також звернув особливу увагу на серйозні недопрацювання з розвідки надр у країні.

"Я просто не вірю, що в нас немає великих обсягів нафти і що в наших надрах нема природного газу. На подібних територіях у Росії та інших країнах видобувається чимало нафти і природного газу, а також цінних металів - те, що створює основу добробуту і стійкості будь-якої економіки будь-якої держави", - підкреслив президент Білорусі.

Нагадаємо, 14 липня в Білорусі почався збір підписів за висунення Лукашенка президентом. Чергові вибори президента республіки заплановані на 11 жовтня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram