ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Зюганов запропонував віддавати заборонені в Росії продукти в дитбудинки, вірянам, "ДНР" та "ЛНР"

За словами глави КПРФ, "викликає заперечення, що наклали санкції, а на підставних осіб оформляють і переводять"

Зюганов запропонував віддавати заборонені в Росії продукти в дитбудинки, вірянам, "ДНР" та "ЛНР"
Геннадий Зюганов

Глава КПРФ Геннадій Зюганов вважає, що замість того, щоб знищувати західні продукти, заборонені до ввезення в Росію, можна створити комісію, яка розподіляла б їх у дитячі будинки, православні громади, а також в самопроголошені Донецьку і Луганську "народні республіки".

Про це повідомляє РИА Новости.

"Мені видається, це крайній захід (знищення санкцій продуктів - ред.). Може, викликає заперечення, що наклали санкції, а на підставних осіб оформляють і переводять. Ну, вживайте заходів", - сказав лідер КПРФ.

Напередодні президент РФ Володимир Путін підписав указ, за яким сільськогосподарську сировину і продукти, заборонені до ввезення у зв'язку з продовольчими антисанкціями, знищуватимуться просто на кордоні. Указ почне діяти 6 серпня. Як саме знищуватимуться санкційні товари, поки невідомо - уряду належить розробити порядок ліквідації таких продуктів. За однією з версій, вони спалюватимуться у спеціальних печах.

ЗМІ: голова Центробанку Росії потай їсть заборонені в Росії продукти

У серпні 2014 року Росія у відповідь на західні санкції заборонила ввезення окремих видів сільгосппродукції з країн ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії. Наприкінці червня 2015 року заборону продовжили до 5 серпня наступного року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram