ГоловнаСвіт

М'янма вирішила покращувати відносини з Китаєм

Влада М'янми амністувала 153 китайських лісорубів, засуджених до довічного ув'язнення

М'янма вирішила покращувати відносини з Китаєм

У М'янмі під амністію потрапили близько 7000 осіб, в тому числі 153 засуджених до довічного ув'язнення китайських лісорубів та кількох політв'язнів.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Крім того, звільнено двох неповнолітніх громадян КНР, які брали участь у незаконній вирубці і отримали по 10 років в'язниці. Найближчим часом їх доставлять на автобусах до кордону між країнами.

Крім китайських лісорубів були амністовані 6811 чоловік, що знаходилися під вартою. Більшість з них - жителі М'янми. За даними правозахисників, 13 відпущених на свободу виявилися політичними в'язнями.

За даними агентства, влада М'янми вирішили відпустити лісорубів для нормалізації відносин з Китаєм.

22 липня мьянманський суд засудив 153 громадян Китаю до довічного ув'язнення за незаконне вирубування лісу на півночі М'янми. Ще двоє неповнолітніх отримали по 10 років в'язниці. Посольство КНР висловило протест проти рішення суду, назвавши його занадто суворим. За словами дипломатів, в незаконне вирубування лісу робітників втягнули контрабандисти.

Китайців заарештували на території сусідньої країни у січні 2015 року. Під час рейду було виявлено понад 1,6 тис. зрубаних дерев.

За інформацією The Nation, у квітні уряд М'янми заборонив експорт тикового дерева. Якщо у 1990 році лісовий масив займав 58% площі М'янми, то у 2010 році лісу залишилися на 47% території держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram