ГоловнаСвіт

Кім Чен Ин заявив, що готується до війни з США і Південною Кореєю

Глава генштабу КНДР звинуватив США і Республіку Корею у "брехні" і нагнітанні "військової істерії"

Кім Чен Ин заявив, що готується до війни з США і Південною Кореєю
Ким Чен Ын
Фото: EPA/UPG

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин побував на навчаннях ВПС народно-демократичної республіки, які назвав "підготовкою до війни з США і Південною Кореєю".

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК).

Кім Чен Ин повідомив про підготовку до військових дій за підсумками візиту на військову базу Кальмі неподалік від портового міста Вонсан на Східному узбережжі країни.

Маневри, які північнокорейські журналісти називали "військово-повітряними змаганнями", провели з нагоди 62-ї річниці підписання угоди про перемир'я за підсумками Корейської війни 1950-1953 років.

За словами Кім Чен Ина, цей захід має "здійснити радикальний поворот у навчаннях, спрямованих на підготовку до війни, сповненої бажання помститися американським імперіалістам і групі південнокорейських маріонеток, які, захоплюючись проамериканською психопатією, розпалюють протистояння між співвітчизниками".

Крім того, на показових виступах льотчиків був присутній начальник північнокорейського Генштабу Рі Ен Гіль. У своїй промові він зазначив, що Корейський півострів зараз знаходиться на межі війни, яка за масштабами не поступається конфлікту 65-річної давності. Керівник генерального штабу КНДР також звинуватив США і Республіку Корею у "брехні" і нагнітанні "військової істерії".

ЦТАК не повідомляє, коли саме відбулися навчання. Річниця закінчення Корейської війни відзначається 27 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram