ГоловнаСвіт

У Пакистані ліквідували лідера терористичного угруповання

Лідера пакистанських бойовиків неодноразово судили, але завжди виправдовували, оскільки свідки відмовлялися давати свідчення проти нього

У Пакистані ліквідували лідера терористичного угруповання
Малик Ишак
Фото: EPA/UPG

У пакистанському місті Музаффаргарх (провінція Пенджаб) поліція застрелила лідера забороненого угруповання "Лашкар-е-Джхангві" (Lashkar-e-Jhangvi) Маліка Ішака (Malik Ishaq), його двох синів і 11 бойовиків.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Інцидент стався після того, як співробітники контртерористичної служби відвезли Маліка Ішака і його синів в Музаффаргарх, щоб по їх наводкою знайти схованку зі зброєю.

Вранці 29 липня поліцейський конвой на зворотному шляху до в'язниці атакувала група озброєних мотоциклістів, які намагалися звільнити Ішака. Унаслідок стрілянини шістьох поліцейських поранили.

За словами офіційного представника місцевої поліції Набіли Газанфара (Nabila Ghazanfar), у нападі брали участь від 12 до 15 бойовиків. Газанфар стверджує, що вони встигли звільнити Ішака і спробували сховатися на мотоциклах, але співробітники правоохоронних органів почали переслідування і вбили деяких із них.

Віслюк входив до числа розшукуваних у США терористів. Його угруповання "Лашкар-е-Джхангві", яке виступає проти шиїтів, відповідальне за смерть сотень мирних жителів. Лідера бойовиків кілька разів судили, але завжди виправдовували, оскільки свідки відмовлялися давати свідчення проти нього. Востаннє його заарештували 25 липня разом із двома синами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram