ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

На боці "Ісламської держави" воюють громадяни понад 100 країн світу, - ФСБ

Керівник ФСБ вважає, що "світова спільнота нерідко запізнюється з адекватною та своєчасною відповіддю" на дії ІД.

На боці "Ісламської держави" воюють громадяни понад 100 країн світу, - ФСБ
Боевики ИГ
Фото: independent.co.uk

Директор ФСБ Росії Олександр Бортников заявив, що в лавах міжнародної терористичної організації "Ісламська держава" (ІД) воюють громадяни понад 100 країн світу.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"За нашими оцінками, на поточний момент в її лавах (ІД - ред.) воюють громадяни з більш ніж 100 держав", - заявив Бортников у середу в Ярославлі, відкриваючи міжнародну нараду керівників спецслужб, органів безпеки і правоохоронних органів іноземних держав - партнерів ФСБ Росії.

Директор ФСБ зазначив, що "розширення географії країн виходу неофітів, збільшення кількості тих, хто виїжджає "на джихад", різноманітність їх етнічної та соціальної приналежності свідчать, що ІД захопила ініціативу, агресивно діє на пропагандистському фронті і фактично нав'язує свій порядок денний".

На думку Бортникова, "світова спільнота нерідко запізнюється з адекватною і своєчасною відповіддю".

Керівник ФСБ Росії вважає, що "користуючись цим, ісламісти, що закріпилися на Близькому Сході і в Північній Африці, націлюються на Європу та Азію".

"Бандити перейшли від тактики заподіяння точкових ударів до здійснення повномасштабних військових операцій і ведення бойових дій із застосуванням важких видів озброєння", - сказав Бортников.

За його словами, "безперебійне фінансування ІД забезпечується за рахунок захоплення іракських і сирійських нафтових родовищ і трубопроводів, нелегальної торгівлі енергоресурсами, а також отримання спонсорської допомоги від своїх прихильників і покровителів з-за кордону".

При цьому Бортников не уточнив, які конкретно організації він має на увазі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram