ГоловнаСвіт

Спецслужби 64 країн обговорять протидію "Ісламській державі" і безпеку ЧС-2018

Очікується, що учасники зустрічі обговорять глобальну систему протидії тероризму

Спецслужби 64 країн обговорять протидію "Ісламській державі" і безпеку ЧС-2018
Архив
Фото: intvua.com

Керівники спецслужб 64 країн обговорять протидію міжнародній терористичній організації "Ісламська держава".

Як повідомляє "Интерфакс" з посиланням на Центр громадських зв'язків (ЦГЗ) ФСБ Росії, вони зберуться на дводенну нараду у російському місті Ярославль.

"29-30 липня у Ярославлі під егідою ФСБ Росії відбудеться 14-та нарада керівників спецслужб, органів безпеки і правоохоронних органів за участю 92 делегацій з 64 країн і чотирьох міжнародних організацій - ООН, ШОС, СНД та Європейського Союзу", - йдеться у повідомленні ЦГЗ.

У порядку денному наради питання міжнародної взаємодії під час підготовки та проведення Чемпіонату світу з футболу у Росії у 2018 році, підкреслили у ФСБ.

Як очікується, учасники зустрічі обговорять глобальну систему протидії тероризму. На нараді заплановано поговорити про більш досконалий обмін інформацією про наявні загрози, визначити методи спільного реагування на них при забезпеченні безпеки великих міжнародних заходів.

Терористичне угруповання "Ісламська держава" контролює частину території Іраку і Сирії і влітку 2014 року проголосила там халіфат. Жертвами бойовиків стали кілька тисяч мирних жителів. Боротьбу з ісламістами ведуть армії Іраку і Сирії, загони курдських ополченців, а також сили міжнародної коаліції на чолі з США. З серпня коаліція завдає ударів по позиціях бойовиків в Іраку, з вересня - в Сирії. У лавах ІД можуть воювати громадяни понад 70 держав.

Фінальна частина 21-го чемпіонату світу ФІФА пройде в Росії з 14 червня по 15 липня 2018 року. Росія вперше у своїй історії приймає світовий чемпіонат з футболу, матчі проведуть в 11 містах країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram