ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Держдеп США занепокоєний визнанням NED "небажаною" організацією в Росії

У Вашингтоні зазначають, що влада РФ навмисне намагається ізолювати росіян від решти світу.

Держдеп США занепокоєний визнанням NED "небажаною" організацією в Росії
Фото: 24smi.org

Державний департамент США висловив заклопотання через визнання Національного фонду на підтримку демократії (NED) "небажаною" організацією.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Держдепу.

"Ми глибоко стурбовані через те, що Національний фонд на підтримку демократії визнали так званою "небажаною" організацією. Це лише посилює занепокоєння, що так званий закон про небажані організації в майбутньому заборонить діяльність громадянського суспільства в Росії", - йдеться в повідомленні офіційного представника Держдепу Марка Тонера.

За словами Тонера, визнання організації небажаною лише показує приклад того, що це був навмисний крок ізоляції росіян від решти світу. У повідомленні наголошено, що жителі Росії варті рівності перед законом і повинні користуватися своїми правами, не побоюючись відплати.

28 липня генпрокуратура Росія визнала діяльність Національного фонду на підтримку демократії "небажаною" на території Росії. Організація стала першою в Росії, чию діяльність визнали небажаною. У повідомленні Генпрокуратури зазначали, що діяльність американської організації загрожує конституційному ладу й обороноздатності та безпеці Росії.

Приватна некомерційна організація NED була створена 1983 року для просування ідей демократії. Щорічно фонд виплачує понад 1000 грантів неурядовим організаціям у 90 країнах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram