ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Ходорковський: я на 80% знаю, хто скоїв вбивство Нємцова

Опозиціонер вирішив поки не озвучувати конкретних імен

Ходорковський: я на 80% знаю, хто скоїв вбивство Нємцова
Ходорковский
Фото: EPA/UPG

Російський бізнесмен і опозиційний політик Михайло Ходорковський заявив, що на 80% впевнений в тому, хто вбив Бориса Нємцова.

Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу "Дождь".

"Я впевнений, що я знаю, хто скоїв цей злочин. Інша справа - це моя впевненість 80%. Проте це те, що для мене достатньо", - заявив він.

На його думку, Нємцова могли вбити у результаті провокації "з боку когось із силовиків щодо кадировців".

"Станом на сьогодні ця версія має право на існування. Але це нічого не змінює. Рішення ухвалювали цілком конкретні люди, на мій погляд, з оточення Кадирова. Але це моя точка зору", - повідомив він.

Проте конкретних імен Ходорковський не назвав. Він розповів, що раніше порадився з людьми, які "мають більше право вирішувати, що зараз озвучувати", і було прийнято рішення, поки не озвучувати конкретних імен.

"Це люди, близькі до Бориса Нємцова, люди, які краще за мене поінформовані про перебіг розслідування і які надають сприяння у тому, щоб це розслідування не зупинилося. Якщо вони вважають, що це треба поки притримати, то це їхнє право", - додав він.

Бориса Нємцова убили чотирма пострілами в спину 27 лютого на Великому Москворецькому мосту біля Кремля. У скоєнні вбивства підозрюються п'ять осіб, у тому числі імовірний стрілець - екс-боєць батальйону внутрішніх військ чеченської поліції "Північ" Заур Дадаєв. Спочатку він дав свідчення, проте потім від них відмовився, заявивши, що обмовив себе під тортурами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram