ГоловнаСвіт

Колишній віце-спікер Палати лордів перепросив за історію з наркотиками і повіями

Оскандалившись, батько чотирьох дітей сподівається, що його рішення про відставку не підірве довіру до Палати лордів.

Колишній віце-спікер Палати лордів перепросив за історію з наркотиками і повіями
Джон Сьюэл
Фото: EPA/UPG

Колишній віце-спікер Палати лордів Великобританії Джон Сьюел (John Sewel) перепросив у вівторок за незручності, викликані поширеним раніше відео з його участю, на якому відображено, як політик вживає наркотики разом з дівчатами легкої поведінки.

Про це пише The New York Times.

"Я хочу попросити пробачення за біль і збентеження, причиною яких я став", - йдеться в опублікованому ним у вівторок листі.

У неділю стало відомо, що 69-річний пер склав із себе повноваження і пішов у відставку з поста віце-спікера Палати лордів, висловивши надію на те, що його рішення "обмежить завдану шкоду".

"Велике питання в тому, чи є моя поведінка допустимою з членством у Палаті лордів і чи може вона підірвати суспільну довіру до Палати лордів. Я вірю, що відповідь на обидва ці запитання полягає в тому, що я можу послужити Палаті краще, покинувши її", - пояснив Сьюел своє рішення.

На відео, що викликало великий суспільний резонанс, Сьюел, батько чотирьох дітей, зафіксований в оголеному вигляді в жіночому бюстгальтері. На ролику видно, як він вживає наркотики в компанії двох дівчат легкої поведінки. На відео Сьюел також зробив кілька зневажливих зауважень на адресу низки високопоставлених політиків, в тому числі на адресу прем'єр-міністра Девіда Кемерона.

Поліція Великобританії почала кримінальне розслідування інциденту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram