ГоловнаСвіт

У США вожатим бойскаутів дозволили бути геями

Релігійні організації як і раніше зможуть забороняти геям ставати вожатими або керівниками своїх літніх таборів

У США вожатим бойскаутів дозволили бути геями
Американские бойскауты
Фото: EPA/UPG

Організація "Бойскаути Америки" скасувала заборону за участь дорослих відкритих геїв у керівництві молоддю.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Три роки тому організація відмовилася від заборони на відкриті прояви гомосексуальності серед самих бойскаутів. Нові зміни передбачають виключення для релігійних організацій, які зможуть заборонити геям ставати вожатими або керівниками своїх літніх таборів.

На організації релігійного спрямування припадає до 70% від 100 тис. підрозділів бойскаутів у США. Найбільший спонспор організації мормонська "Церква Ісуса Христа Святих останніх днів" вже висловила "глибоку стурбованість" у зв'язку з рішенням і намір переглянути відносини з бойскаутами.

Рішення про зняття заборони ухвалено 79% голосів виконавчого комітету "Бойскаутів Америки".

У 2014 році пост глави "Бойскаутів Америки" посів екс-міністр оборони США Роберт Гейтс. Він одразу заявив, що заборона на призначення вожатих-геїв зжила себе, її слід переглянути після відмови американської армії від принципу "Не питай, не говори".

"Не питай, не говори" - закон США, ухвалений у 1993 році, який забороняв служити у Збройних силах США гомосексуалам обох статей, якщо вони не приховували свою сексуальну орієнтацію, а також вимагали від командування і товаришів по службі не з'ясовувати відомості про сексуальну орієнтацію військовослужбовців. Закон діяв протягом 17 років, залишаючись джерелом політичних дебатів і скандалів. У грудні 2010 року новий президент США Барак Обама виконав свою обіцянку і скасував закон. Указу про скасування закону набув чинності 20 вересня 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram