ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії запропонували створити "патріотичний" медіахолдинг

Москва планує "замінити" західних зірок "ідеологічно правильно налаштованими" російськими артистами

У Росії запропонували створити "патріотичний" медіахолдинг
Архив
Фото: gazeta.ru/Максим Змеев

Засновник фонду "Федерація" Володимир Кисельов і голова ради директорів "Російської медіагрупи" Ольга Плаксіна в листі президенту РФ Володимиру Путіну запропонували створити в Росії патріотичний медіахолдинг для підтримки "ідеологічно правильно налаштованих" артистів.

Про це пише газета "Ведомости".

Медіахолдинг передбачається зробити "творчо-музичним ресурсом для ідеологічних завдань, що стоять перед керівництвом країни в роботі з електоратом". Для цього активи "Російської медіагрупи" і музичних телеканалів "Кремль Медіа" слід переформатувати в "інкубатор вітчизняних суперзірок", які замінять зарубіжних артистів, "щоб під рукою були ідеологічно правильно налаштовані кумири мільйонів".

У центрі нової структури може виявитися ФДУП "Держконцерт", а його ключовими партнерами можуть стати телеканали "Муз.ТВ", Bridge TV, RuSong і Russian Travel Guide. Газета пише, що лист Путіну відправили ще у жовтні минулого року, і зараз ідея "вже реалізується" - в середині липня про створення "музичного холдингу патріотичної спрямованості" на нараді з питання поширення загальнодоступних теле- і радіоканалів говорив заступник міністра зв'язку Олексій Волін (сам Волін заявив виданню, що "не пам'ятає" про цю зустріч).

Наприкінці червня повідомлялося, що "Держконцерт" має намір купити у ІФД "Капітал" весь пакет акцій "Російської медіагрупи". "Ведомости" зазначають, що у "Держконцерту" недостатньо коштів для такої великої угоди, однак профінансувати її може банк ВТБ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram