ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Турецька авіація завдала удару по позиціях "Ісламської держави" в Сирії

Туреччина надасть американцям авіабазу для ударів по позиціях бойовиків ІД

Турецька авіація завдала удару по позиціях "Ісламської держави" в Сирії
Фото: www.1news.az

Винищувачі ВПС Туреччини завдали удару по чотирьох цілях на території, контрольованій бойовиками терористичної організації "Ісламська держава" (ІД) у Сирії.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на джерело у турецьких силових структурах.

Літаки атакували терористів, не перетинаючи турецько-сирійського кордону.

Повітряну операцію провели наступного дня після транскордонної стрілянини, під час якої загинули турецький військовослужбовець і один бойовик.

За кілька годин до цього було оголошено, що Туреччина надасть американським ВПС авіабазу Інджирлік для завдання ударів по бойовиках ІД.

Досягнення домовленості передували кільком місяцям переговорів між Вашингтоном і Анкарою. Угода, схвалена президентами Бараком Обамою і Реджепом Таїпом Ердоганом, дозволить США використовувати авіабазу Інджирлік у східній Туреччині.

Передбачається, що з бази американські військові направлятимуть пілотовані і безпілотні літальні апарати для ударів по бойовиках.

Як зазначає видання, використання Інджірлік є частиною ширшої домовленості між США і Туреччиною, спрямованої на поглиблення співпраці в боротьбі проти ІД, яка становить дедалі більшу небезпеку для Туреччини.

Туреччина неодноразово заявляла, що не збирається в односторонньому порядку вторгатися на територію Сирії, в тому числі для боротьби з ІД, але попереджала, що готова зробити все необхідне для забезпечення безпеки своїх кордонів.

Терористичне угруповання "Ісламська держава" почало наступ у червні 2014 року і захопило значні ділянки території Сирії та Іраку. Від серпня США на чолі міжнародної коаліції проводять операцію проти ІД в Іраку. А з середини вересня США і їхні союзники також обстрілюють позиції ісламістів у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram