ГоловнаСвіт

Віце-президент Ірану передбачив туристичний бум у країні

Іранська влада вживає заходів, щоб підвищити інтерес мандрівників до країни.

Віце-президент Ірану передбачив туристичний бум у країні
Фото: motto.net.ua

Віце-президент Ірану Масуд Солтаніфар пообіцяв хороші часи місцевої індустрії туризму. Чиновник пов'язав майбутнє підвищення інтересу відпускників з різних країн світу з недавнім прийняттям Радою Безпеки ООН резолюції щодо іранської ядерної програми.

Про це повідомляє Business Insider.

"Жодна з індустрій в Ірані не виграє від укладення угоди так, як туристична, - заявив Солтаніфар. - Новини про домовленість щодо ядерної програми і зняття економічних санкцій підбадьорили туристичну галузь".

Раніше в липні віце-президент заявив, що уряд вживає заходів, щоб підвищити інтерес мандрівників до країни: тривалість терміну, на який видається туристична віза, було збільшено з 15 днів до одного місяця. Наступного року, заявив Солтаніфар, буде задіяно електронні технології для видачі дозвільних в'їзних документів. Також, за словами чиновника, в країні будуються 200 нових готелів.

Як зазначає Business Insider, великий інтерес для мандрівників може мати історична, архітектурна і релігійна спадщина Ірана: руїни давньоперсидського міста Персеполя (столиця імперії Ахеменідів), міст Ісфахан і Шираз. Столиця Тегеран, пише видання, відома своїми гірськолижними курортами.

20 липня стало відомо, що Рада Безпеки ООН одноголосно прийняла резолюцію, що схвалювала віденські домовленості щодо іранської ядерної програми. Згідно з цим документом, експорт до Ірану технологій, що використовуються при створенні балістичних ракет і таких видів важкого озброєння, як танки і бойові вертольоти, дозволяється тільки при схваленні Ради Безпеки ООН. Обмеження на передачу Тегерану ракетних технологій і постачання важкого озброєння зберігаються на вісім і п'ять років відповідно. Крім цього, забороняється передача Ірану технологій щодо мирного атому протягом десяти років.

США, Росія, КНР, Великобританія, Франція, Німеччина та Іран 14 липня досягли угоди щодо ядерної програми Тегерана. Згідно з домовленостями, Іран зобов'язується протягом п'яти років не збагачувати уран до рівня, що перевищує 3,67 відсотка, і перетворити профільний завод Фордо у технологічний центр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram