ГоловнаСвіт

Парламент Греції ухвалив другий пакет реформ

Грецькі депутати відкрили шлях до третього пакету допомоги

Парламент Греції ухвалив другий пакет реформ
Фото: www.bloomberg.com

Парламент Греції більшістю голосів схвалив другий пакет реформ, що дозволить Афінам почати переговори з Європейським Союзом про нову програму фінансової допомоги на 86 млрд євро.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Реформи, про які йдеться, включають оздоровлення банківської системи Греції та законопроект про прискорення цивільного судочинства. Їхнє обговорення в парламенті розтягнулося на кілька годин, на голосування їх поставили лише в ніч проти четверга.

За запропонований урядом пакет реформ проголосували 230 депутатів; 63 висловилися проти і п'ятеро утрималися.

Під час дебатів біля стін грецького парламенту зібралися тисячі демонстрантів. Якоїсь миті в поліцейських полетіли пляшки із пальною сумішшю, але повномасштабного насильства вдалося уникнути.

Нагадаємо, 16 липня парламент Греції схвалив перший пакет реформ. Він запускає в країні режим жорсткої економії, на якому наполягали МВФ, ЄЦБ і Єврокомісія. Проти цих заходів виступили 61,31% греків, які проголосували на референдумі. Очікують, що протягом найближчих трьох років Афіни отримають від ЄС €86 млрд в обмін на проведення жорстких економічних реформ. Представники європейських інститутів, які надаватимуть Греції кредит, почнуть переговори в Афінах вже 24 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram