ГоловнаСвіт

Смерть афроамериканки у в'язниці спровокувала нову хвилю протестів проти поліцейського насильства в США

Афроамериканку затримали за неувімкнення покажчика повороту під час перебудови в інший ряд

Смерть афроамериканки Сандри Бланд, активістки руху Black Lives Matter, який захищає чорношкірих американців від поліцейського насильства, спровокувала нову хвилю протестів проти поліцейського насильства щодо афроамериканців.

Про це повідомляє euronews.

Техаська поліція опублікувала кадри затримання Сандри Бланд, знайденої повішеною 13 липня в камері попереднього ув'язнення.

Машину афроамериканки зупинили за неувімкнення покажчика повороту під час перебудови в інший ряд.

Поліцейський, який демонстрував з самого початку роздратування щодо 28-річної жінки, затримав її із застосуванням грубої фізичної сили після того, як вона відмовилася погасити цигарку.

Офіційна версія причини смерті Сандри Бланд - самогубство. Родичі та адвокати покійної в нього не вірять. До розслідування обставин загибелі Сандри Бланд долучилося ФБР. Саме обставини затримання і підозріла смерть Сандри Бланд викликали нову хвилю невдоволення поліцією.

"Ми хочемо забезпечити повну прозорість у розслідуванні смерті Бланд. Для Америки важливо знати - з урахуванням всього того, що відбувається зараз у відносинах між правоохоронними органами та афроамериканською меншиною, - що ми робимо все для уникнення підозр, що слідство спрямоване на приховування фактів", - заявив Ройс Вест, член сенату Техасу.

У другій половині 2014 року у різних містах США відбулися кілька інцидентів, пов'язаних зі вбивствами афроамериканців співробітниками поліції. Найбільш відомий випадок стався 9 серпня в місті Фергюсон, де чорношкірого підлітка Майкла Брауна вбив поліцейський Даррен Вілсон. Присяжні не висунули проти поліцейського офіційних звинувачень. Вбивство 18-річного Брауна спровокувало тривалу хвилю протестів по всьому США. Ситуація загострилася після вбивств поліцейських, на які окремі фанатики йшли з помсти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram