ГоловнаСвіт

У Південному Судані жертвами холери стали 39 людей

Експерти ООН назвали велику інфляцію серйозною перешкодою в боротьбі з холерою.

У Південному Судані жертвами холери стали 39 людей
Фото: blogs.mirror.co.uk

Щонайменше 39 осіб померли від холери в Південному Судані.

Про це повідомляє "Аль-Арабія" з посиланням на Всесвітню організацію охорони здоров'я (ВООЗ).

Усього в країні зафіксовано 1212 випадків зараження. Район поширення - сусідні штати Центральна Екваторія і Джонглій, де розташована столиця Джуба.

В Управлінні ООН з координації гуманітарних питань (УКГП) заявили, що велика інфляція в країні заважає боротьбі з холерою. "Багато людей більше не можуть собі дозволити купівлю чистої води. Ті, хто ще можуть, витрачають на неї в два рази більше, ніж кілька місяців тому", - повідомили в організації. У УКГП повідомили, що багато хто змушений пити брудну воду з Нілу.

Міністерство охорони здоров'я Південного Судану офіційно оголосило про спалах захворювання 23 червня, хоча перший випадок зараження в таборі ООН у Джубі зафіксований 18 травня. У 2014 році від холери померли, щонайменше, 167 осіб.

Холера - гостра кишкова інфекція, яка призводить до ураження шлунково-кишкового тракту.

У Південному Судані в 2013 році почалася громадянська війна після того, як президент Сальва Кіїр звинуватив свого колишнього заступника Рієка Мшхара у спробі держперевороту. В результаті конфлікту понад 166 тис. жителів країни змушені були шукати притулку на миротворчих базах ООН і понад 2,25 млн осіб стали вимушеними переселенцями.

На початку лютого офіційний уряд Південного Судану поділив владу з повстанцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram