ГоловнаСвіт

Влада Таджикистану ввела держмонополію на офіційну інформацію

У Національній асоціації незалежних ЗМІ Таджикистану розкритикували рішення уряду.

Влада Таджикистану ввела держмонополію на офіційну інформацію
Эмомали Рахмон

ЗМІ, які працюють у Таджикистані, при підготовці матеріалів про роботу держорганів зобов'язали посилатися на державне інформаційне агентство "Ховар", яке відтепер буде отримувати всю офіційну інформацію про роботу держорганів і чиновників.

Як повідомляє "Интерфакс", протокол засідання таджицького уряду, що регламентує такий порядок, підписано президентом Емомалі Рахмоном.

"Усі державні відомства повинні передавати свої повідомлення та прес-релізи Національному інформаційному агентству "Ховар", а інші ЗМІ можуть використовувати офіційну інформацію тепер тільки з посиланням на це видання", - йдеться в протоколі.

"Ховар" публікуватиме інформацію про урядові засідання, робочі поїздки президента всередині і за межі країни, зустрічі та інші внутрішні і зарубіжні заходи за участю делегацій та офіційних осіб, уточнюється в документі. Офіційних коментарів з приводу протоколу влада Таджикистану не надала.

У Національній асоціації незалежних ЗМІ Таджикистану (НАНЗМІТ) заявили, що рішення уряду суперечить закону "Про ЗМІ". Голова асоціації Нуріддін Каршібоєв пояснив, що закон республіки надає місцевим медіа, а також акредитованим у Таджикистані закордонним журналістам рівне право на отримання інформації, незалежно від форм їх власності.

У Таджикистані діють кілька десятків незалежних газет, приватні інформагентства, в країні акредитовано понад 50 журналістів іноземних ЗМІ, які постійно працюють у республіці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram