ГоловнаСвіт

При вибуху в турецькому місті Суруч загинули 27 людей (оновлено)

За попередніми даними, вибух був спрямований проти турецьких курдів

При вибуху в турецькому місті Суруч загинули 27 людей (оновлено)
Жертвы взрыва в городе Суруч, временно накрытые газетами
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 27 людей загинули і десятки отримали поранення в результаті теракту в турецькому місті Суруч на кордоні з Сирією.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на міністерство внутрішніх справ Туреччини.

Представник прокурдської опозиційної Демократичної партії народів (HDP) Первін Булдан заявила, що, швидше за все, це був теракт. За її словами, вибух пролунав, коли турецька і курдська молодь збиралася в місцевому культурному центрі для поїздки в місто Кобані у Сирії, яке курдське ополчення раніше відбило у бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава".

Голова адміністрації міста Абдуллах Чіфтчі заявив, що, за попередньою версією, за вибухом стояв терорист-смертник, уточнює РИА Новости.

Вибух стався о 11.45 за Києвом. За попередніми даними, терорист-смертник підірвав кластерну бомбу на вході в чайне кафе перед культурним центром Амара міста Суруч. Після вибуху почалася пожежа, яку було швидко ліквідовано.

Член турецького парламенту Фікрет Біла заявив, що вибух був спрямований проти турецьких курдів, які проживали на території центру в очікуванні відправки в Сирію для боротьби з бойовиками "Ісламської держави".

Оновлено: Як повідомляє агентство Рейтерз посиланням на турецьких чиновників, які говорили на умовах анонімності, попередні дані вказують на те, що за терактом стоїть "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram