ГоловнаСвіт

В Італії письменники обурилися гомофобською позицією влади Венеції

Італійські літератори зажадали повернути в школи книги про геїв

В Італії письменники обурилися гомофобською позицією влади Венеції

Понад 250 італійських письменників обурилися рішенням влади Венеції вилучити зі шкіл книги про одностатеві стосунки.

Про це пише The Guardian.

У листі меру Венеції Луїджі Бруньяро літератори попросили зняти з книжкових полиць у всьому місті їхні власні твори на знак солідарності з авторами гей-історій. Вони підкреслили, що поки книги не повернуть назад у школи, бойкот не припиниться.

"Ми не хочемо залишати наші роботи там, де інші заборонені", - йдеться у зверненні.

Дитяча письменниця Франческа Парді, чия книга "Маленьке яйце" теж потрапила під заборону, здивувалася і зраділа підтримці колег. "Ми перестали відчувати себе самотніми. В Італії багато людей просто мовчать, коли відбуваються такі речі, але тепер весь світ дитячої літератури повністю з нами", - зазначила вона. У своїй історії Парді розповідає про подорож маленького яйця, яке виявляє, що сім'ї можуть бути різними.

Бруньяро запевнив письменників, що книги вивели зі шкіл тимчасово, щоб перевірити, чи підходять вони різним школярам за віком. За його словами, це стосується видань, в яких розповідається про фізичну, релігійну та расову дискримінації. The Guardian пояснює, що ці роботи вже повернулися у шкільні бібліотеки, а ті, що порушують питання статі і сім'ї, залишилися під забороною, що і викликало обурення літературної спільноти.

Раніше у червні Бруньяро заявив: "Так, є сім'ї, де, приміром, два батька, але я маю думати про тих, де є батько і мати - їх більшість".

Книги про одностатеві стосунки входять у програму додаткового читання для дітей у багатьох європейських країнах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram