ГоловнаСвіт

Uber попросив жителів Нью-Йорка вплинути на мера

В Uber вважають, що обмеження щодо сервісу спрямовані на обмеження конкуренції

Uber попросив жителів Нью-Йорка вплинути на мера
Билл де Блазио
Фото: EPA/UPG

У нью-йоркській версії додатку для замовлення таксі Uber з'явилася спеціальна кнопка з іменем мера міста Білла де Блазі.

Про це повідомляє портал The Verge.

Вибравши серед інших опцій замовлення машини варіант "де Блаза", користувач виявить, що час очікування таксі значно збільшиться. Поруч з індикатором часу на карті міста, що дозволяє спостерігати за тим, де знаходиться викликана машина, з'являється значок "Подивіться, що буде" (See what happens). Клікнувши на нього, виникає повідомлення: "Прийміть заходи. Ось так працюватиме Uber у Нью-Йорку, якщо міська рада ухвалить поправки до транспортного законодавства, які запропонував мер де Блаза". Кнопка працювала у нью-йоркській версії додатка протягом усього дня 16 липня.

Таким чином керівництво сервісу хоче показати, як зміниться життя ньюйорківців, якщо мер і міськрада обмежать обсяги зростання міських таксопарків. Загальне правило обмеження кількості видаваних ліцензій - що більшою кількістю машин користується сервіс, то менше йому дозволяється додавати у зростанні щомісяця. Як повідомляє The New York Times, Uber у світлі нових поправок розглядається як великий гравець на цьому ринку: на кожній з його шести баз стоїть щонайменше 500 автомобілів, а значить йому дозволять збільшувати число своїх машин на 1% на місяць. Додаток закликає користувачів звернутися до мера та міської ради, відправивши їм листа.

"Обмеження кількості машин не має нічого спільного ні з перевантаженістю міста, ні з якістю повітря, лише спрямоване на обмеження конкуренції", - заявив представник Uber Майкл Алігретті. Засідання міськради відбудеться наступного тижня.

Це не перша суперечка представників Uber із владою. 15 липня наглядові органи американського штату Каліфорнія оштрафували Uber на $7,3 млн за те, що сервіс не надавав інформації про причини ДТП, випадки порушення правил перевезень, а також про кількість відмов клієнтам з обмеженими можливостями. Дію ліцензії компанії на території штату призупинено на 30 днів, а потім її можуть відкликати.

Раніше влада Франції, Іспанії, Таїланду та Південної Кореї частково або повністю заборонили Uber вести операції в цих країнах, пояснюючи це недотриманням норм реєстрації та перевірки водіїв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram