ГоловнаСвіт

Іранський аятолла назвав вимоги Заходу щодо ядерної діяльності Ірану надмірними

Представник духовенства Ірану заявив, що Тегеран підпише угоду щодо ядерної програми, тільки якщо санкції буде негайно знято.

Іранський аятолла назвав вимоги Заходу щодо ядерної діяльності Ірану надмірними

Іранський аятолла Мухаммед Алі Мовахеді Кермані (Mohammad Ali Movahedi Kermani) назвав вимоги західних держав щодо ядерної програми Ірану надмірними.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

У п'ятничній проповіді, яка передавалася по радіо, аятолла заявив, що Тегеран підпише угоду щодо ядерної програми тільки в тому випадку, якщо санкції проти республіки буде негайно знято, її вклади в західних банках розморожено, а ідеали ісламської революції залишаться недоторканними.

Кермані також додав, що деякі з країн, що підписали угоду з Іраном, не заслуговують довіри. За його словами, вони висували вимоги, які були для Ірану образливими, а також відмовлялися виконувати іранські умови. При цьому аятолла прокоментував невдоволення ядерною угодою з боку Саудівської Аравії та Ізраїлю: за словами Кермані, це найкращий доказ того, що Тегеран домігся успіху.

США, Росія, КНР, Великобританія, Франція, Німеччина та Іран 14 липня досягли угоди щодо ядерної програми Тегерану. Згідно з домовленостями, Іран зобов'язується протягом п'яти років не збагачувати уран до рівня, що перевищує 3,67%, і перетворити завод у Фордо у технологічний центр. В обмін на це з Тегерану знімуть санкції, які можуть повернути, якщо Ісламська Республіка не виконає своїх зобов'язань. Угода набуде чинності через 90 днів після схвалення в Радбезі ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram