ГоловнаСвіт
Спецтема

Єврогрупа виділить Греції бридж-кредит на €7 млрд

Кредит повинні схвалити парламенти країн ЄС

Єврогрупа виділить Греції бридж-кредит на €7 млрд
Фото: www.bloomberg.com

Єврогрупа схвалила бридж-кредит (короткострокову позику, яка витрачається на виконання поточних зобов'язань боржника) на суму €7 млрд для Греції.

Про це пише Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.

Передбачається, що про рішення офіційно оголосять у п'ятницю, 17 липня, після опрацювання технічних деталей. Крім того, очікується схвалення кредиту парламентами країн ЄС.

Бридж-кредит має допомогти Афінам виплатити €3,5 млрд Європейському центральному банку (ЄЦБ) 20 липня і підтримати країну на плаву, поки прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас веде переговори про фінансову підтримку Євросоюзу.

Раніше 16 липня парламент Греції схвалив законопроект про реформи, необхідний для отримання €86 млрд на три роки. Виступаючи перед депутатами, Ципрас висловив упевненість у тому, що політика, яка проводиться урядом, принесе позитивні результати. У Європі зараз триває боротьба не з маленькою Грецією, а за майбутнє, підкреслив він.

Афіни і ЄС дійшли згоди про програму виходу з боргової кризи 13 липня. Греція отримає фінансування в обмін на введення режиму жорсткої економії. Він, зокрема, передбачає податкову і пенсійну реформи. Під час референдуму 5 липня 61,31% греків, котрі голосували, висловилися проти політики "затягування поясів".

Експерти МВФ тим часом сумніваються в тому, що Грецію врятують €86 млрд. Вони пропонують списати частину боргу Афін, а також продовжити термін погашення кредитів на 30 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram