ГоловнаСвіт

Трамп став найпопулярнішим кандидатом в президенти від республіканців, - опитування

Мільярдера вважають найслабшим конкурентом Клінтон серед сімох провідних кандидатів від Республіканської партії

Трамп став найпопулярнішим кандидатом в президенти від республіканців, - опитування
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Кандидат у президенти США від Республіканської партії, бізнесмен і мільярдер Дональд Трамп посідає перше місце серед республіканців, які претендують на пост глави держави.

Про це свідчать результати опитування, проведеного серед прихильників Республіканської партії, опублікованого USA Today 14 липня.

Наразі на виборах глави держави Трампа готові підтримати 17% прореспубліканських виборців.

Другим за рейтингом серед республіканців є колишній губернатор Флориди Джеб Буш з 14%. Третій за популярністю серед республіканців - губернатор Вісконсіна Скотт Уокер з 8%. За ним розташувався сенатор від штату Техас Тед Круз з 6% і його колега з Флориди Марко Рубіо з 5%. Нейрохірурга Бена Карсона, сенатора Ренда Пола і колишнього губернатора Арканзасу Майка Хабаб підтримують по 4% прихильників республіканців, а губернатора Нью-Джерсі Кріса Крісті - 3%.

Фото: USA TODAY/Suffolk University Poll

При цьому, згідно з опитуванням, Трампа вважають найслабшим конкурентом серед семи провідних кандидатів від Республіканської партії проти провідного кандидата від демократів Хілларі Клінтон. Розрив між їхнім рейтингом становить 17 пунктів - 51% проти 34%.

Респонденти вважають найсильнішим противником Клінтон Джеба Буша - 46% проти 42%. На другому місці Марк Рубіо, чий розрив з Клінтон становить 6%, на третьому - Майк Хакабі - з розривом у 8%. За ним іде Скотт Уокер, чий розрив із Кліктон складає 9%, Ренд Пол - з розривом у 10%, і Бен Карсон - з розривом у 13%.

Опитування проводилося 9-12 липня 2015 року серед 1000 повнолітніх американців. Статистична похибка даних цих досліджень не перевищує 3%.

Загалом від Республіканської партії в президентську гонку вступили 15 осіб, серед яких колишній губернатор Арканзасу Майк Хакабі, сенатори Тед Круз і Ренд Пол, колишній гендиректор Hewlett-Packard Карлі Фіоріна, а також нейрохірург Бен Карсон.

Вибори в США відбудуться 8 листопада 2016 року. У липні Демократична і Республіканська партії проведуть Національний Конвент, на яких оберуть партійних кандидатів.

Діючий президент США Барак Обама не може висуватися на третій термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram