ГоловнаСвіт

Прем'єр Малайзії заявив про "чітку картину" причин аварії "Боїнга"

Слідча група завершить розслідування до кінця року

Прем'єр Малайзії заявив про "чітку картину" причин аварії "Боїнга"
Фото: EPA

Прем'єр Малайзії Наджиб Разак заявив, що міжнародна слідча група (МСГ) з катастрофи "Боїнга" над Донецькою областю має "чітку картину" щодо причин катастрофи, але все ще продовжує розслідування, щоб розглянути всі можливі сценарії і деталі події.

Про це пише місцеве видання Malaysian Insider.

"МСГ буде продовжувати розслідування принаймні до кінця 2015 року. Потрібно розуміти, що мета розслідування - притягнути до суду винних у цьому сумному інциденті, тому враховуються всі способи судового переслідування", - заявив Разак на церемонії, приуроченій наближенню річниці події.

На борту літака, що розбився, було більш ніж 40 малайзійців.

Разак розповів, що в перші дні після катастрофи йому довелося прийняти важке рішення і вступити в переговори з Олександром Бородаєм, на той момент ватажком ДНР. "Це безпрецедентний випадок в історії Малайзії, коли ми вели переговори із заколотником, але це було зроблено з метою повернення тіл загиблих і чорних скриньок", - заявив прем'єр.

Нагадаємо, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що слідував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), було збито на сході України. На його борту були 298 чоловік, всі вони загинули. 193 загиблих були громадянами Нідерландів, 43 - Малайзії, 27 - Австралії, 12 - Індонезії, 10 - Великобританії, по 4 - Німеччини та Бельгії, 3 - Філіппін, по 1 - Канади та Нової Зеландії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram