ГоловнаСвіт

У МЗС РФ допустили, що Захід ніколи не зніме санкції з Росії

Заступник голови російського МЗС заявив, що антиросійські санкції є "абсолютно нелегітимними"

У МЗС РФ допустили, що Захід ніколи не зніме санкції з Росії
Рябков

Санкції, введені проти Росії у зв'язку з анексією Криму, можуть не зняти ніколи, оскільки Москва не відмовиться від свого рішення.

Про це заявив у четвер у розмові з журналістами заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков, інформує ТАСС.

"Наші обмеження (щодо низки західних країн) залежать від того, як чинитиме ЄС, - сказав він. - Наша позиція залишається твердою і вкрай чіткою: ми не перші вводили обмежувальні заходи економічного характеру, всі дії, вжиті Росією, - відповідь, повністю заснована на принципі взаємності".

"Тож як тільки ЄС зніме санкції з Росії, я впевнений, ми зробимо те саме. І всі продукти, які знаходяться під ембарго, повернуться, - зазначив Рябков. - Не бачу причин особливо турбуватися з цього приводу".

Клімкін: питання Криму не закрите для міжнародної спільноти

При цьому дипломат підкреслив, що, на його думку, частина санкцій, введених у зв'язку з анексією Росією Криму і Севастополя, може залишитися назавжди, "оскільки ми не збираємося змінювати свою позицію щодо Криму". "Вважати, що якщо санкції залишаться, то Росія змінить свою політику, - це одна з найбільших помилок сучасної зовнішньої політики США та ЄС".

"Санкції, введені проти РФ, абсолютно нелегітимні. І навіть обговоренням можливих критеріїв їхнього скасування ми ніби їх легітимізуємо", - сказав заступник голови МЗС РФ.

Крим анексувала Росія у березні 2014 року. Цьому на півострові передувало вторгнення російських військ і референдум "під дулами". Київ і країни Заходу не визнали голосування легітимним, щодо Росії ввели санкції. Спочатку обмеження були направлені проти індивідуальних фізичних і юридичних осіб, проте згодом заходи розширили, і вони торкнулися цілих секторів російської економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram