ГоловнаСвіт

У Мюнхені з'явилися "толерантні" світлофори

Нововведення коштувало місту €10 тис.

У Мюнхені з'явилися "толерантні" світлофори
Гей-светофоры в Мюнхене
Фото: EPA/UPG

У німецькому Мюнхені з'явилися ЛГБТ-світлофори для пішоходів, на яких за руки тримаються не тільки гетеросексуальні пари, а й геї та лесбіянки.

Як повідомляє Pink News, міська рада вирішила оснастити ними пішохідні переходи в переддень "Параду гідності" (щорічного гей-параду - ред.), який пройде в суботу, 11 липня.

Ініціатором встановлення світлофорів стала Німецька партія зелених, проти виступали члени Християнсько-соціального союзу. Нововведення коштувало місту €10 тис.

Наголошується, що до традиційних зображень на світлофорах можна буде повернутися коли завгодно, тому що для цього достатньо лише замінити спеціальне скло, на якому намальовані силуети гомосексуальних пар.

Уперше "толерантні" світлофори встановили у Відні у травні 2015 року напередодні проведення музичного конкурсу "Євробачення". Через популярність світлофорів серед городян влада вирішила їх не демонтувати після співочого змагання, як планувалося спочатку.

У Німеччині гей-шлюби знаходяться під забороною, однак з 2001 року представники ЛГБТ-спільноти можуть зареєструвати цивільне партнерство. Станом на 2013 рік у країні було оформлено 35 тис. одностатевих стосунків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram