ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російська "фабрика тролів" набирає нових співробітників

Роботодавець "кремлеботів" стверджує, що не має ні офісів, ні штату співробітників

Російська "фабрика тролів" набирає нових співробітників

Російська компанія "Интернет-исследования" з Петербурга, відома як "фабрика тролів", незважаючи на недавні заяви про те, що компанія зараз не має ні офісів, ні штату співробітників, далі вербує нових працівників.

Як пише Znak.com з посиланням на видання "Лениздат", ТОВ "ГлавСеть" (за даними ЗМІ, юридична особа агентства) дає оголошення про вакансії для веб-програмістів (зарплата від 50 тис. рублів), випускових редакторів (від 45 тис. рублів), контент- менеджерів (40-50 тис. рублів), копірайтерів (від 32 тис. рублів). Робота обіцяється поруч зі станцією метро "Старе село".

Раніше на суді з колишньою співробітницею представник організації Костянтин Чернишов заявив, що у компанії зараз немає ні офісу, ні штату. Однак чи звільнили її співробітників, невідомо. До офісу на Савушкіна компанія розміщувалася в Ольгіному, звідки переїхала у жовтні 2014 року.

Зазначимо, "фабрика тролів" зараз судиться зі своєю колишньою співробітницею Людмилою Савчук, яку звільнили без остаточного розрахунку, дівчина вимагає виплатити їй заробітну плату за лютий і компенсувати моральну шкоду.

Раніше повідомлялося, що сторони укладуть мирову угоду. Представники "фабрики" вже виплатили Савчук зарплату за лютий 2015 року та підготували наказ про її звільнення, але виплачувати компенсацію моральної шкоди у 10 тис. рублів відмовилися. У слуханнях оголошено перерву до 5 серпня.

Компанія "Интернет-исследования" фігурує в низці журналістських розслідувань як один із головних постачальників платних політичних коментаторів у блогах. Крім того, американський журналіст Едріан Чен у своєму розслідуванні дійшов висновку, що пітерська "фабрика" може стояти за серією провокацій в американських соціальних мережах. Зокрема, за інформаційними вкиданнями про витік отруйних речовин на хімзаводі у Луїзіані і про нібито епідемію вірусу Ебола.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram