ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У мінсільгоспі РФ заявили про намір витіснити імпортні продукти з російського ринку за 10 років

У найближчі 5 років на розвиток російського агропрому виділять близько $35 млрд.

У мінсільгоспі РФ заявили про намір витіснити імпортні продукти з російського ринку за 10 років
Александр Ткачев
Фото: fed.sibnovosti.ru

Через 10 років російські продукти харчування мають повністю витіснити імпортні з Росії.

Про це заявив глава Мінсільгоспу Олександр Ткачов, інформує ТАСС.

"Головне завдання, яке стоїть зараз перед сільським господарством Росії - прискорене імпортозаміщення", - сказав міністр, додавши, що закордонне продовольство йтиме з ринку "еволюційним шляхом".

За його словами, державна підтримка сільськогосподарського сектору, є безпрецедентною - у найближчі п'ять років агропрому нададуть близько 2 трлн рублів ($35 млрд).

"Вітчизняна продукція затребувана на прилавках наших магазинів, її чекають наші споживачі. Вже існує такий тренд, люди хочуть бачити вітчизняні продукти і їм довіряють, тому що вони якісні і зрозуміло, де виробляються", - заявив Ткачов.

Після того, як у червні Євросоюз продовжив санкції проти Росії, російський уряд почав розробляти відповідні заходи. 24 червня президент РФ Володимир Путін підписав указ про продовження продовольчого ембарго.

Наступного дня опублікували перелік забороненої до ввезення продукції. Зазначений ув ньому асортимент незначно відрізняється від попереднього списку товарів, затвердженого минулого року. Зокрема, посилено вимоги до безлактозної продукції. Якщо раніше дозволялося ввозити будь-яке безлактозне молоко і молочну продукцію, то тепер з-під ембарго звільнено тільки "спеціалізовані" продукти, призначені для дієтичного лікувального і дієтичного профілактичного харчування. Під забороною залишилося м'ясо великої рогатої худоби, свинина, харчові субпродукти, риба і ракоподібні, молоко і молочні продукти, овочі, ковбаси. Також збереглося ембарго на їстівні коренеплоди і бульбоплоди крім насіннєвої картоплі, цибулі-сіянки, гібридної цукрової кукурудзи та гороху для сіяння. Квіти і кондитерські вироби, про можливе включення яких до списку санкцій заявляв мінсільгосп, у результаті туди не увійшли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram