ГоловнаСвіт

Обама пообіцяв додаткову допомогу сирійським повстанцям

За словами президента США, падіння режиму Асада призведе до консолідації фронту протистояння ІД в Сирії

Обама пообіцяв додаткову допомогу сирійським повстанцям
Барак Обама
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама пообіцяв розширити підтримку поміркованих сил сирійської збройної опозиції, які беруть участь у боях проти військ президента країни Башара Асада і бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД).

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Обама не уточнював, до яких саме заходів США мають намір вдатися, обмежившись заявою, що падіння режиму Асада призведе до консолідації фронту протистояння ІД в Сирії. Також він розповів про боротьбу з ІД в Іраку: "З'являється все більше добровольців-сунітів. Деякі вже проходять навчання і можуть стати новою силою в боротьбі з ІД. Ми прискорюємо доставку критично важливих озброєнь, в тому числі протитанкових гармат іракським силам безпеки".

Обама підкреслив, що не відправлятиме американські війська за кордон для боротьби з ІД. Він також зазначив, що США будуть і далі вести роботу з перехоплення нелегальних фінансових операцій угруповання, однак перемога над радикальними ісламістами не буде швидкою.

Президент США зазначив, що має намір також вести боротьбу з вербувальниками ІД на території країни, однак підкреслив, що треба не допустити обмеження прав американських мусульман. Він додав, що "ідеології не перемагають зброєю, їх перемагають кращими ідеями, більш привабливими і переконливими ідеями".

Сирійський громадянський конфлікт триває вже протягом чотирьох років. Спочатку війська Башара Асада вели запеклі бої з повстанськими угрупованнями різного штибу, від світських до ісламістських, проте згодомм північні і східні регіони країни захопили бойовики ІД. Зараз проти ІД ведуть збройні дії сирійські курди, повстанці, а також коаліція на чолі з США, яка проводить регулярні авіанальоти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram