ГоловнаСвіт

Колишній власник Конверсбанку втік із Великобританії

Володимира Антонова мали екстрадувати до Литви

Колишній власник Конверсбанку втік із Великобританії
Фото: EPA

Колишній власник українського Конверсбанку Володимир Антонов виїхав з Великобританії, щоб уникнути екстрадиції до Литви.

"Я підтверджую, що пан Антонов зник, побоюючись за своє життя", - повідомила у вівторок його адвокат Карен Тоднер видання delfi.lt.

Громадянин Росії, 39-річний Володимир Антонов разом зі своїм литовським бізнес-партнером Раймондасом Баранаускасом звинувачується владою Литви у розкраданні €480 млн з рахунків банку Snoras, який належав йому і був одним із найбільших у цій країні. Обидва банкіри заперечують висунуті звинувачення.

На початку травня Антонов програв у Високому суді Лондона апеляцію на рішення про екстрадицію.

Минулої п'ятниці Генеральна прокуратура Литви повідомила, що британське правосуддя не може знайти Антонова і Баранаускаса. "Ситуація, що склалася, розцінюється як прикра невдача правосуддя Великобританії", - стверджується у повідомленні прокуратури.

Нагадаємо, що в Україні Володимир Антонов відомий як колишній власник 100% акцій ПАТ "Конверсбанк", який пізніше перейменували у CityCommerse Bank. Згодом він збанкрутував. У Британії Антонова знають за купівлею та нетривалим володінням футбольним клубом "Портсмут".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram