ГоловнаСвіт

Прем'єр-міністра Малайзії звинуватили у крадіжці $700 млн

Малайзійський прем'єр має намір судитися з The Wall Street Journal

Прем'єр-міністра Малайзії звинуватили у крадіжці $700 млн
Наджиб Разак
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністра Малайзії Наджиба Разака звинувачують у крадіжці $700 млн.

Інформацію про незаконні перекази грошей на рахунок прем'єра оприлюднила минулого тижня The Wall Street Journal (WSJ), повідомляє Malaysia Chronicle.

Як повідомляється, WSJ повідомили про документи, згідно з якими з державних установ, банків та організацій, пов'язаних з державним інвестиційним фондом 1Malaysia Development Bhd (1MDB), на рахунок прем'єра переказали $700 млн.

У свою чергу, Разак спростував цю інформацію і заявив про свій намір подати до суду на WSJ.

Генеральний прокурор Малайзії Тан Шрі Абдул Гані Пата підтвердив, що бачив імовірні документи, що стосуються переказу коштів. Також він повідомив, що для розслідування цієї справи у Малайзії вже створено комісію.

Коментуючи ситуацію, що склалася, колишній головний міністр Малайзії Малакка Тан Шрі Рахім Тамбі Чик заявив, що Наджиб Разак має тимчасово залишити посаду прем'єра.

"Можливо, на час, поки ведеться розслідування, Наджиб має залишити свій пост прем'єр-міністра, на час, поки його ім'я не буде очищено", - заявив він.

У свою чергу, міністр туризму і культури Малайзії Датук Сері Назрі Азіз вважає, що у "тимчасовій відпустці" прем'єра потреби немає. "Чому він має піти у відпустку? Він не чинив жодного злочину. Лише звинувачення не повинні бути достатньою причиною, щоб піти у відпустку", - сказав він, додавши, що він не думає, що прем'єр-міністрвтручатиметься у розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram