ГоловнаСвіт

Обама порівняв нездорову конкуренцію в Респубіканській партії з "Голодними іграми"

Президент США порівняв кандидатів у президенти від республіканців із "вашим божевільним дядьком Гаррі", що розповідає "позбавлені сенсу речі".

Обама порівняв нездорову конкуренцію в Респубіканській партії з "Голодними іграми"
Барак Обама
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама порівняв число кандидатів у президенти від Республіканської партії з учасниками "Голодних ігор" із вигаданого всесвіту, створеного американською письменницею Сьюзен Коллінз.

Про це повідомляє Politico.

"Вони збираються робити цілу купу речей, і коли я кажу про купу речей, то маю на увазі купу", - сказав Обама, виступаючи в університеті Вісконсину.

"Ви знаєте, в нас здорова конкуренція в Демократичній партії, але я втратив лік, скільки республіканців претендують на цю роботу (посаду президента - ред.). Їхнє число достатнє для реальних "Голодних ігор", - сказав американський лідер, зірвавши зливу оплесків.

"Це цікава купа", - сказав Обама, також порівнюючи "повний автобус" кандидатів у президенти від Республіканської партії з "вашим божевільним дядьком Гаррі" на День подяки, який розповідає "позбавлені сенсу речі".

Дія "Голодних ігор" відбувається у вигаданому альтернативному всесвіті. Деспотична держава щорічно влаштовує показові ігри на виживання, за якими в прямому ефірі стежить увесь світ. Згідно з правилами "Голодних ігор", перемогти може тільки один із 24 учасників.

Зазначимо, що від республіканців у президентську гонку вступили вже 13 претендентів, а від демократів - п'ять.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram